Kayıtlı Video Bulunmamaktadır.
tarih
ziyaretci sayacı


Aktif :
Bugün :
Toplam :
Reklam
esseyyid Nedir ?

Seyyid (Arapçaسيد), İslam peygamberi Muhammed'in kızı Fatıma ve torunları HasanHüseyinZeynepRukiyye ve Ümmü Gülsüm'ün soyundan olduğu inanılanlar genel olarak bu adla anılır. Hanımlar için Seyyide sıfatı kullanılır.

Sünniler arasında Hüseyin'in soyundan gelenlere Hüseyni veya Seyyid, Hasan'ın soyundan gelenlere ise Hasani veya Şerif denir.[kaynak belirtilmeli] İran'da Seyyid kökenli aileler Mirya da Mirza olarak da anılır.

Osmanlılar zamanında Şerif ve Seyyid ailelerin birliğini Nakibu'l-Eşraflık Kurumu sağlardı. Peygamber soyundan gelmekle beraber onun inanç sistemine bağlı olmayan kişiler Ehli Beyt'ten sayılmazlar. Seyyidler Fatıma'nın kocasına nisbetle Aleviler olarak da adlandırılsada, bu başlık çeşitli karışıklıklara sebep olduğu için bu manada pek kullanılmaz.

Ali'nin, Fatıma'nın vefatından sonra yaptığı evlilikten doğan çocukları genetik olarak Alevi olmakla beraber, Fatimi olmadıkları için Seyyid veya Şerif değildirler. Ayrıca Alevi kelimesi genetik anlamı dışında Ali taraftarı olanlar içinde kullanılmakta olduğundan, her zaman Seyyidlik'le örtüşmez.

Anketimize Katılın
Web sitemizi nasıl buldunuz?

Çok güzel
Güzel
İyi
İdare Eder
Beğenmedim

Konya Haber
Ziyaretçilerimizden Gelen Mesajlar
Hava Durumu
Kayıtlı Video Bulunmamaktadır.
Hakkımızda

Hakkımızda
Misyon
Vizyon
İletişim

Telefon :

Adres : Mobilyacılar San Sitesi Horozluhan Mah.Ulucam Sk. No:83 Selçuklu / Konya
© Copyright 2013 Her Hakkı Saklıdır Proteks Bilişim tarafından geliştirilmiştir.
Aktif :
Bugün :
Toplam :